"><< PREVIOUS ENTRY ">NEXT ENTRY >>
:. Säkringsboxen fixadEDITDELETE 2004-02-03

Jaha, då har elkillen varit här och fixat säkringssboxen där mätarsäkringarna sitter. Eftersom den är plomberad så gick det ju inte ens att se efter vad det var som var fel utan det var bara att direkt plocka in en elektriker. Även lite irriterande att nätbolaget inte tar ansvar för utrustning som sitter inne i huset, även om det faktiskt handlar om mätare och säkringsboxen som borde ligga i deras intresse att det är korrekt.

Nåja, det som var felet var helt enkelt att en skruv inte var åtdragen ordentligt så det var lite glappkontakt på en av kablarna. Eftersom det då blir gnistor som fungerar som en liten minisvets har kabeln med tiden minskat i diameter och i stort sett gått av på ett ställe, vilket gör att glappet blivit ännu större och det började spraka.

Lösningen var enkel, skala om kabeln och dra åt skruvarna ordentligt. Det var ett gäng andra skruvar som behövde efterdras oxå. Dessutom var själva huvudströmbrytaren trasig, vilket gjorde att en av faserna inte bröts när den var avstängd. Vi bytte strömbrytare med den som satt i gamla "uthyrningsboxen" eftersom den boxen inte används längre.

469:- kronor kostade det, vilket ändå får betecknas som billigt i sammanhanget. Det kunde ju dels ha slutat olyckligt om det inte blivit åtgärdat, dels kunde det ju varit värre än det var.

Tell a friend   Print article   Parahead