"><< PREVIOUS ENTRY ">NEXT ENTRY >>
:. Grävt för cykelställetEDITDELETE 2004-05-16
Laila målar husgrund

Idag blev det en hel del gjort rörande cykelstället. Vi fortsatte gräva ur den plantering som varit där innan, vilket tog sin lilla tid. Det var en del störe rötter som måste bort och all den matjord som legat där fick nu fungera som utfyllnad på ett ställe i gräsmattan där det sluttar lite väl mycket.

När vi väl grävt bort det jordlagret började vi klura på om man kanske inte skall måla om livet på huset (dvs ytan mellan marknivån och upp till där putsen börjar) eftersom det var frilagt så långt ner nu. Den har haft en tråkig brun färg och inte varit speciellt rolig. Framför cykelstället tänkte vi ha en sliper liggandes halvt nergrävd, dels som estetisk avgränsare men framför allt så att gruset inte åker ut i gräsmattan mer än onödigt.

Sagt och gjort, en tur till ByggOle för att inhandla färg, sliper och lite övrigt material, notan slutade på 725:-. Tyvärr hade de ingen sån där brun banvalls sliper så vi fick köpa en vanlig tryckimpregnerad klass A sliper (125 x 125 mm) som vi sen tjärade in istället, så nu luktar det båtvarv hemma på tomten.

Eftersom livet på huset skulle målas i två omgångar och klockan började bli sen så hann vi inte riktigt med hela huset utan har tagit pannrumssidan (2 ggr) och framsidan (1 gång) än så länge.

Tell a friend   Print article   Parahead