INTRO // Byggt en trappa till trädäcket
:. Byggt en trappa till trädäcketEDITDELETE 2004-06-12
Trappan i profil

Puh, det där var jobbigare än jag trodde. Full respekt för folk som är duktiga på att bygga trappor, det krävdes en del klurande och tänkade innan det blev schysst. Problemet är nämligen att marken inte är plan där trappan skall ansluta till trädäcket, utan sluttar nedåt, så man måste liksom "hinna ikapp" sluttningen på ett schysst sätt och få till det första trappsteget så att det inte blir alltför högt, vilket är lätt hänt när det sluttar. För att komplicera det hela ytterligare så är det berg ungefär 1 cm under marknivån på sina ställen vilket gör det svårt att få till vagnstyckena.

För att få till en bra lutning på en trappa finns det även en trappformel man kan ta till och som lyder: två sättstegshöjder plus ett insteg = 60-63 cm. Följde väl inte den helt slaviskt men lutningen på trappen blev 1:2 med en sättstegshöjd på 14 cm och ett insteg på 28. Det blev liksom bra med den trall vi hade och då blev det lite trappnos oxå.

Nåja, om jag får säga det själv så blev det riktigt bra till slut, men det tog en dag och jag var helt öm i kroppen efteråt.

Tell a friend   Print article   Parahead